Een kernachtige kernselectie

Wie via De Giro belegd vanwege de kernselectie weet direct waar ik het over heb. Waarom is de PDF met trackers zo beperkt! Het enige wat vermeld wordt is de ISIN, een cryptische trackernaam, valuta en de beurs waar de tracker aan genoteerd is.

Vooral voor een beginnende belegger is de lijst overweldigend! Idealiter begint je beleggingsavontuur met inlezen, inlezen en inlezen. Daarna bepaal je een portfolio strategie en ga je op zoek naar de trackers die bij je gewenste portfolio passen. En dan begint het feest! Want omdat je transactiekosten wilt voorkomen kies je het liefst trackers uit de kernselectie. Maar welke?! Om een goede keuze te maken ben je meer informatie nodig. Wat zijn de kosten van een tracker? Wordt dividend herbelegd? Hoe groot is het fonds?  Wat is de koers? In welke sector wordt belegd? etc, etc, etc. Dus je doet een ctrl+c op de ISIN, plakt hem in Google en kijkt op de sites van morningstar, JustETF of  de achterliggende vermogensbeheerder om meer informatie te verkrijgen.

,,Dat moet beter kunnen”, dacht ik!

Het moet toch mogelijk zijn om alle relevante informatie over de trackers van de kernselectie overzichtelijk in Excel te zetten. Door te sorteren en te filteren is het dan eenvoudig de de goedkope van de dure trackers te onderscheiden. Kun je uitkerende trackers filteren of je specifiek richten op een bepaalde categorie trackers.

Dus ik ben aan de slag gegaan. Ik heb alle 201 trackers in een Excel lijst gezet en aangevuld met de benodigde gegevens. Ik was zo onder de indruk van mijn eigen resultaat dat ik het online heb gezet zodat meer beleggers bij De Giro hier gebruik van kunnen maken.

Dus doe er je voordeel mee! Zie de tabel in zijn volle glorie door op onderstaande link te klikken.

De Giro Kernselectie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *