Besparen door een auto de deur uit te doen

Sinds de geboorte van onze dochter hebben we een tweede auto. Een sportieve rode Daihatsu Sirion. Dit vonden we toen nodig want ik moest met de auto naar het werk en mijn vriendin moest regelmatig de kinderen wat verder weg brengen voor oppas.

Nu 8 jaar later is de situatie compleet veranderd. Zo hebben we in plaats van één kind, twee kinderen die beide naar een school gaan 300 meter verderop. De oppas en het KDV zijn in de buurt en mijn vriendin heeft het werk dicht bij huis. Ik zelf ben nog wel steeds een auto “nodig” voor het werk, maar ik kan ook met de trein op plaats van bestemming komen.

Gevolg is dat de tweede auto steeds vaker op het oprit staat niets te doen. Zonde van het geld want deze auto kost ons gemiddeld 1.200 euro per jaar. Dit weet ik, omdat ik alle uitgaven bij hou in ons digitale huishoudboekje. Nog een leuk feitje: Bij gemiddeld 2.200 kilometer per jaar kost de auto ons 54 eurocent per kilometer. Best veel geld, als je er over na denkt.

Na goed overleg is het besluit genomen. De Sirion gaat in de verkoop! Maar wel onder één voorwaarde…..

Als zij de auto een keer nodig heeft ga ik met de trein. Voor mij geen probleem, maar dit betekent wel een treinkaartje a 12,- euro en een half uur extra reistijd, waarbij ik ook een stuk moet fietsen. Dit zou ik van mijn werkelijke uurloon af kunnen trekken, maar dat doe ik niet want als het goed is, komt het niet vaak voor.

Eerlijk is eerlijk, we gaan de tweede auto zeker missen want het is ontzettend luxe om altijd een auto tot je beschikking te hebben. Vooral in de herfst- en wintermaanden zal het soms afzien zijn, maar de besparing die er tegenover staat is aanzienlijk. En dat hebben we er beiden gelukkig voor over.

Aankomende winter zal ik deze blog een update geven om te laten weten hoe het ons afgaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *