Hoeveel geeft jij jaarlijks uit aan parkeerkosten? Parkeer voortaan gratis!

Volg jij ook blindelings de “P” borden om te parkeren? Niet doen! Door voor vertrek te bepalen waar je gaat parkeren kan je flink geld besparen. Vind je het geen probleem om een klein stukje te lopen, dan parkeer je vaak zelfs gratis!

Wordt de afstand een probleem, overweeg dan om het laatste stukje met het openbaar vervoer te gaan. Vaak kun je in een voorstad wel gratis parkeren en voor een retourtje met bus op trein ben je maar een paar euro kwijt. Nog leuker is het om een OV fiets te pakken en naar het centrum te fietsen.

In grote steden is het vaak wat lastiger of zelfs onmogelijk om gratis nabij het centrum te parkeren. Vaak zie je dan dat er speciale Park & Ride (P + R) parkeerplaatsen zijn waar men met het openbaar vervoer of een pendeldienst tegen een gereduceerd tarief naar het centrum kan rijden.

Nog een optie, maar niet heel chique: supermarkten hebben vaak een gratis parkeerterrein en ze zitten vaak nabij het centrum. Moet er toch betaald worden, dan zijn de eerste één a twee uur gratis op vertoon van een kassabon.

Een ideale site om te bepalen waar men goedkoop of zelfs gratis kan parkeren is: www.prettigparkeren.nl. Door een plaats met tijd op te geven ziet men een interactieve kaart met de parkeerkosten op dat moment.


Alles over parkeren in Zwolle op PrettigParkeren.nl

Een vergelijkbare, maar iets minder gebruiksvriendelijk site iswww.parkerenindestad.nl

Ook in deze is Google je vriend. Zoek op “Gratis parkeren” + de bestemming en je vind verschillende pagina’s met advies.

Een paar voor voorbeelden:

  • In Enschede kun je in onder het centrum parkeren in een parkeer kelder voor €2,90 p/u of €12,50 per dag. Op 15 min lopen van af het centrum is een supermarkt waar je gratis kunt parkeren. Alternatief is parkeren aan de zuiderval (P6). Vanaf hier rijd een pendelbus naar het centrum voor €3,00.
  • Bij dierenpark Amersfoort kan men voor de deur parkeren voor €8,00. Iets verderop zijn de sportvelden met het bosbad. Hier parkeert men gratis en via een mooi bospad loopt men in 12 minuten naar het dierenpark.
  • In Nijmegen kun je in een parkeergarage in het centrum parkeren voor €2,90 p/u of €11,00 per dag.
    Parkeren op P+R Waalsprinter kost € 3,50. Dit is ook direct het kaartje voor de bus voor 4 personen naar het centrum. Parkeert men gratis op P+R Noord, dan kan men de eerste 10 uur gratis een Ovelo deelfiets gebruiken.
  • Amsterdam is een van de duurste steden van Europa als het op parkeren aan komt. Zo parkeert men in de parkeergarage van de bijenkort voor €6,67 p/u of €55,00 per dag. Bij station Diemen parkeert men gratis. Voor €4,80 reis men vanaf daar met de trein naar Amsterdam Centraal en terug. Alternatief is een OV-Fiets voor €3,85 waarmee men in 25 minuten naar Amsterdam Centraal fietst.

Zo zie je maar, met een beetje research is het goed mogelijk om goedkoper of zelfs gratis te parkeren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *