ING geeft korting bij een cashloze levensstijl

ING nieuwe betaal pas

Al mijn hele leven heb ik mijn betaalrekening bij de ING bank lopen. Jaarlijks beoordeel ik of het loont om te wisselen van bank. Maar tot op heden is dit voor onze situatie nog niet nodig gebleken.

Een van de redenen is dat de ING erg vooruitstrevend is op gebied van nieuwe technieken. Zo waren ze de eerste die sms toepasten als extra beveiliging. Bij andere banken moest je altijd een digipass (b.v. random reader) bij je te hebben om in te loggen. Ook bij contactloos betalen en nu met Apple Pay lopen ze weer voorop.

Het is niet allemaal hosanna. Toen ING aankondigde bankgegevens te willen gebruiken voor reclame doeleinden, was ik “not amused”. Ik vind dit een inbreuk op mijn persoonlijke gegevens en niet horen bij een bank. Dit hou ik dan ook kritisch in de gaten en kan in de toekomst aanleiding zijn om toch te wisselen van bank.

Het laatste nieuws is dat de ING bank zijn klanten gaat belonen die geen geld pinnen. De volgende stap naar een cashloze samenleving. Klanten krijgen 20% korting op hun Oranje pakket, wanneer ze tot vier keer per jaar geld opnemen uit een geldautomaat.

Persoonlijk juich dit soort ontwikkelingen toe. We proberen al zo min mogelijk contant geld te gebruik, want met contant geld is het lastig overzicht houden. Daarnaast geef je onbedoeld meer uit wanneer je contant geld bij je hebt. Ik heb dan ook meteen even gekeken hoe vaak ik geld uit de automaat opgenomen heb.

We hebben 3 rekeningen bij de ING Bank lopen:

  • Mijn Privé rekening. Met deze rekening heb ik twee keer geld opgenomen sinds begin 2019.
  • De boodschappenrekening, hier is een keer geld van opgenomen.
  • Vaste lasten rekening, hier wordt geen contant geld van opgenomen.

Filteren op pintransacties uit de automaat kan eenvoudig door in de online ING omgeving of app te zoeken. Zet hierbij het filter Transactietype op “Geldautomaat”

NU lijkt 20% korting veel, maar op jaarbasis is dit een korting van 3,60 euro per rekening. Mochten we voor alle rekeningen niet meer dan 4 geldopnamen doen, dan besparen we 10,80 per jaar. Mooi meegenomen, maar geen reden om je bij de geldautomaat druk om te maken.

Nu deze trend is ingezet zullen de kosten per geldopname in de toekomst alleen maar toenemen. Het is dus niet zo verkeerd om er een gewoonte van te maken om zo veel mogelijk digitaal te doen. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het hier niet mee eens zijn. Ze willen niet afhankelijk zijn van banken, of overheden en een fysiek betaalmiddel in stand houden. Je kunt je afvragen of dit op lange termijn houdbaar blijft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *