Review Crypto.com Visa Card: 5% cashback op al je uitgaven en 100% cashback op Spotify en Netflix

Crypto.com Visa Card

In Amerika is het vrij gebruikelijk dat betalen met een creditcard beloond wordt. Door punten te sparen, cashbacks of andere acties. In Nederland is dit minder gebruikelijk, maar daar lijkt verandering in te komen! Er is nu een aanbieder die tot 5% cashback geeft op alle aankopen en een 100% cashback op Spotify, Netflix en andere diensten.

Ik moet toegeven, deze besparingstip is niet voor iedereen weggelegd. Als je er gebruik van wilt maken, treed je ook in de wondere wereld van cryptocurrency. Je weet wel, van die Bitcoin waarvan de koers in 2017 steeg tot wel 20.000 dollar en daarna als een plumpudding in elkaar zakte.

Sindsdien is de cryptocurrency markt veranderd. Natuurlijk wordt er nog steeds veel gespeculeerd, zijn er honderden verschillende cryptocoins en schommelen koersen vaak met tientallen procenten. Maar er zijn ook nieuwe partijen op de markt, die van cryptocurrency een mainstream betaalproduct willen maken. Denk aan gemakkelijk kopen, opnemen, versturen, ontvangen en betalen met je favoriete cryptocoin. Het bedrijf Crypto.com is zo’n partij en sinds kort hebben zij een eigen Visa Card met wel een heel interessante cashback actie.

Ik zal eerst uitleggen hoe het werkt en daarna hoe je deze Visa Card kunt bestellen.

Meteen aan de slag? Gebruik dan mijn refferal link of code: 5u4cps5wb8
om $50.- in CRO aan welkomstbonus te ontvangen!

De Crypto.com Visa Card

Crypto.com is een samenwerking aangegaan met Visa om zo een eigen Visa debitcard aan te kunnen bieden. Een debitcard is een soort creditcard met het verschil dat je hier niet rood mee kunt staan. Hij is overal te gebruiken waar Visa geaccepteerd wordt, m.u.v. misschien een aantal verhuurbedrijven en hotels waar een creditcard ook als borg gebruikt wordt. Een Visa debitcard moet namelijk opgewaardeerd worden met een bedrag om hem te kunnen gebruiken.

Crypto.com biedt verschillende soorten Visa Cards aan. In dit bericht ga ik uit van de Ruby Steel omdat ik deze zelf heb besteld. De Ruby Steel bied de volgende voordelen:

 • Gratis Visa Card
 • 1-2% cashback op alle aankopen met de Ruby Steel Card
 • 100% cashback op Spotify
 • Tot 400 euro kosteloos geld opnemen bij betaalautomaten.

Geïnteresseerd in nog meer voordelen? De andere Visa Card varianten worden op deze pagina uitgelegd.

Crypto.com heeft zijn eigen cryptocoin genaamd CRO. Om een Ruby Steel Card gratis opgestuurd te krijgen, moet je de app op je mobiel installeren, een account aanmaken, 1000 CRO kopen en voor 180 dagen staken. Op moment van schrijven is 1000 CRO gelijk aan ongeveer 125 euro, zie hier de actuele koers.

Staken is het vast zetten van cryptocurrency voor een bepaalde periode zodat je hier rente over ontvangt.
Dit is vergelijkbaar met een deposito.

Nu lijkt 1000 CRO (+/- 125 euro) vastzetten voor 180 dagen veel. Maar heb je een Spotify Premium abonnement, dan ontvang je 9,99 euro per maand aan CRO terug wanneer je betaald met de Ruby Steel Card. Door mijn refferal link of code: 5u4cps5wb8 te gebruiken krijg je als nieuwe klant nog eens 50 dollar aan bonus CRO. En gebruik je de Ruby Steel Card ook voor andere betalingen, dan ontvang je ook hier nog eens 2% cashback over terug. Na 180 dagen komt het vastgezette CRO vrij en kun je het weer terugboeken naar je betaalrekening, of uitgeven met je Ruby Steel Card.

Een risico is dat de waarde van CRO kan schommelen. Hopelijk is de koers na 180 dagen gestegen, maar ook al zou de koers halveren, dan nog zou je door de vele voordelen en de referral welkomstbonus, geen verlies lijden. Geen slechte deal toch?

Hoe bestel je de Crypto.com Visa Card

 • Registreer je e-mail adres bij voorkeur 😊 via mijn refferal link of code: 5u4cps5wb8, om gebruikt te maken van de $50,- welkomstbonus.
 • Na registratie kan je de app downloaden via de App store of Google Play Store.
 • Maak een account aan en laat je identiteit verifiëren. Hiervoor heb je een legitimatiebewijs nodig en dit duurt vaak maar een paar minuten.
 • Om gebruik te maken van de voordelen van de Ruby Steel Card en $50,- welkomstbonus, zul je 1000 CRO moeten kopen en staken. Kopen kan direct via een andere Creditcard of door voldoende geld over te boeken vanaf je bankrekening naar de fiat wallet. In geval van een overboeking kan het 2 a 3 dagen duren voordat het geld beschikbaar is in de app.
 • Zodra je 1000 CRO beschikbaar hebt, kan je naar “Card” (rechts onder in het menu) gaan om de 1000 CRO te staken. Hierna ontvang je direct de $50,- welkomstbonus in CRO, als je mijn refferal link of code: 5u4cps5wb8 gebruikt hebt.
 • Als laatste stap moet je adres geverifieerd worden zodat de Visa Card naar je opgestuurd kan worden. Bij mij duurde dit 3,5 weken.

Mijn ervaringen met de Ruby Steel Visa Card

Vier dagen geleden heb ik mijn Ruby Steel ontvangen. Hij kwam in een mysterieuze enveloppe met daarin een zeshoekig uitschuifbaar. Doordat de kaart van metaal is, voelt hij “premium” aan.

Het opwaarderen doe ik via een andere creditcard en het geld is direct bijgeschreven. Als de Ruby Steel Card mij niet teleur stelt, doe ik mijn andere creditcard weg (scheelt toch weer 18 euro per jaar) en zorg ik dat er altijd voldoende geld op de Ruby Steel Card staat.

Na ontvangst heb ik direct al mijn diensten die via creditcard betaald kunnen worden zoals Spotify, Netflix, Office365, Play Store, etc. overgezet naar de Ruby Steel Card, om zo gebruik te maken van de Cashback mogelijkheden. Hierbij moest ik in de Crypto.com App aangeven dat de Ruby Steel Card internationaal gebruikt mag worden, anders accepteerde Spotify de Visa Card niet.

Ook heb ik een aantal uitgestelde aankopen gedaan om te testen of de cashback echt werkte. Het meest leuke hieraan is dat je direct een pushbericht krijgt op je mobiel wanneer er een uitgave is gedaan en hoeveel cashback je hiermee ontvangen hebt.

In een horecazaak werd de Ruby Steel card door de pinautomaat geweigerd, waarschijnlijk omdat de horecazaak geen Visa Card accepteerde.

Al met al ben ik best wel blij met mijn nieuwe Ruby Steel Card en overweeg zelfs om in de toekomst nog meer te staken voor nog meer extra voordelen.

Ontvangen cashbacks op uitgaven met de Ruby Steel Card.

Tot slot

Tot slot nog een paar zaken die benoemd moeten worden:

 • Door mijn refferal link of code: 5u4cps5wb8 te gebruiken, ontvangen wij beide $50 aan CRO als welkomstbonus. Ik ben niet de enige die op het internet via deze manier wat bij probeert te verdienen, maar als je dit blog artikel met plezier gelezen hebt en gebruik wilt maken van de Crypto.com Visa Card, kan ik het waarderen als je toch mijn refferal link of code gebruikt.
 • Wanneer je besluit om naar 180 dagen te stoppen met het staken van de 1000 CRO, vervallen een aantal voordelen van de Ruby Steel Card, waaronder de 100% cashback van Spotify.
 • Dit blog artikel is geen financieel advies, maar beschrijft de voordelen van de Crypto.com Visa Cards en mijn ervaringen. Gebruik van de diensten van Crypto.com is dan ook volledig voor eigen risico.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *