Over Eenvoud en Geld

Je kent het vast wel:  je neemt 3 weken vakantie, gaat er op uit om te kamperen en komt tot rust. En dan… begin je na te denken. Over je werk, je toekomst, je doelen en hoe je het na de vakantie “anders gaat doen”. In mijn geval was ik voornemens het rustiger aan doen, vaker af te spreken met vrienden én een blog starten.

Sinds ik samen ben met mijn vriendin (20 jaar al weer), ben ik de gene die  de administratie doet en daar heb ik de afgelopen jaren steeds meer plezier in gekregen. Ik vind het leuk om de goedkoopste aanbieder van energie te zoeken, uitzoeken welke hypotheek constructie het beste bij ons past of een korting te bedingen bij onze internet provider.

Enkele jaren geleden las ik over Financiele onafhankelijkheid  (Kort: FO) op de website Mr Money Mustache. Het lichtend voorbeeld op gebied van FO en ik smulde er van. Hoe meer artikelen ik las hoe meer ik tot de conclusie  kwam dat hij het bij het rechte eind had. Ik werd kritischer op onze uitgaven, ging nog meer sparen en opzoek naar rendement.

Bij het streven naar FO komt men snel in aanraking met Minimalisme. Immers, een manier om sneller FO te worden is door je uitgaven drastisch te verlaging. Hoe kan dat beter dan door minder (nutteloze) spullen te kopen! Het idee om op een “materialistisch dieet” te gaan, waardoor je rust en vrijheid in je leven creëert sprak me dan ook ook erg aan. Mijn bezittingen hoeven niet in een koffer te passen, maar ik streef nu wel naar zo min mogelijk overbodige spullen. De spullen die ik bezit moeten van toegevoegde waarde zijn en betekenis geven.

Een belangrijke succesfactor bij FO is het hebben van een passief inkomen. Geld wat binnen komt “zonder dat je er iets voor hoeft te doen”. Dit kan bijvoorbeeld door het ontvangen van rente of dividend, maar ook door het hebben van muziekrechten of het uitgeven van een boek.

Zingen kan ik niet en dus probeer ik via deze blog een passief inkomen te creëren. Tijdens het beleggen via De Giro en mijn zoektocht naar geschikte ETF’s kreeg ik een lumineus idee wat ik op deze site via advertentie inkomsten ten gelde wil maken.

Maar het gaat niet alleen om geld. Ik zie deze blog ook als mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen. Door kennis op te doen over het beheren van een website, beter te leren schrijven en mijn vele gedachtenkronkels een plek te geven.

Veel leesplezier!