Hoger bedrag onder de streep van je loonstrook?

Het is de weer de 21ste van de maand geweest en dat betekent dat veel van ons de eerst loonstrook van 2020 hebben ontvangen. Voor mij altijd weer interessant want dat is het moment om te zien hoeveel we er dit jaar werkelijk op voor- of achteruit gaan in salaris.

Belastingregels veranderen vaak met de jaarwisseling en CAO’s voeren wijzigingen vaak door vanaf 1 januari. Zo heeft de belastingdienst het aantal belastingschijven terug gebracht van drie naar twee, krijgen we volgens de CAO van mijn werkgever 116,- euro bruto per maand er bij en als kersje op de taart ga ik ook nog een salarisschaal op vooruit.

Onder de streep betekend dit dat ik maandelijks 145,- euro op vooruit ga! Nu kun je dit voor lief nemen en het bedrag op je lopende rekening laten staan, maar beter is het om levenstijl inflatie te voorkomen en dit geld direct apart te zetten. Zo heb ik mijn maandelijkse inleg op de beleggingsrekening met 75 euro verhoogd en die van de spaarrekening met 70 euro.

Nu is er wel een valkuil, want et salaris stijgt niet voor niets. Een deel hiervan is inflatiecorrectie. Door dit telkens apart te zetten, terwijl het leven steeds duurder wordt, heb ik steeds minder te besteden. Hier maak ik me nu geen zorgen over. Het kan geen kwaad een iets strenger spaar regime aan te houden. En als het echt te weinig wordt, kan ik de maandelijkse inleggen altijd nog iets terug schroeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Blijkt dat degiro kernselectie eigenlijk groter is dan het PDF document wat is gepubliceerd:
  log in op DEGIRO; ga naar het tabblad “Koersen” links bovenin; klik op “Trackers (ETF’s)”; filter op soort: “Trackers (gratis)”.
  Misschien handig om te verwerken in jouw handige kernselectie overzicht. Ik gebruik het veel!

  • Eenvoud & Geld schreef:

   Beste BuyAndHoldHarrie,
   Bedankt voor de tip. Mijn lijst bevat 195 van de 200 trackers uit de PDF. Voor de ontbrekende 5 kan ik geen informatie vinden. De koersenlijst gefilterd op “Gratis” heeft volgens mij ook 200 regels. Welke ETF mis uit mijn lijst, dan zal ik kijken of ik hem kan toevoegen.

   • BuyAndHoldHarrie schreef:

    Hi EenvoudGeld,

    De lijst is anders geworden. Zoek maar eens op bv “xtrackers”. Dan komen in jouw lijst 8 naar boven en op degiro 4. Ook op “Multi” komen er andere resultaten terug.
    De lijst is dus anders geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *