Hoger bedrag onder de streep van je loonstrook?

Het is de weer de 21ste van de maand geweest en dat betekent dat veel van ons de eerst loonstrook van 2020 hebben ontvangen. Voor mij altijd weer interessant want dat is het moment om te zien hoeveel we er dit jaar werkelijk op voor- of achteruit gaan in salaris.

Belastingregels veranderen vaak met de jaarwisseling en CAO’s voeren wijzigingen vaak door vanaf 1 januari. Zo heeft de belastingdienst het aantal belastingschijven terug gebracht van drie naar twee, krijgen we volgens de CAO van mijn werkgever 116,- euro bruto per maand er bij en als kersje op de taart ga ik ook nog een salarisschaal op vooruit.

Onder de streep betekend dit dat ik maandelijks 145,- euro op vooruit ga! Nu kun je dit voor lief nemen en het bedrag op je lopende rekening laten staan, maar beter is het om levenstijl inflatie te voorkomen en dit geld direct apart te zetten. Zo heb ik mijn maandelijkse inleg op de beleggingsrekening met 75 euro verhoogd en die van de spaarrekening met 70 euro.

Nu is er wel een valkuil, want et salaris stijgt niet voor niets. Een deel hiervan is inflatiecorrectie. Door dit telkens apart te zetten, terwijl het leven steeds duurder wordt, heb ik steeds minder te besteden. Hier maak ik me nu geen zorgen over. Het kan geen kwaad een iets strenger spaar regime aan te houden. En als het echt te weinig wordt, kan ik de maandelijkse inleggen altijd nog iets terug schroeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *