Een zomer vol boeken

Het is vakantie en ik heb eindelijk de rust om weer eens wat te schrijven op m’n blog. Het laatste artikel stamt alweer uit januari!

Mede dankzij Corona heb ik eindelijk eens de rust gevonden om weer te gaan lezen. Iets wat ik sinds mijn jeugd uit het oog ben verloren en enkele jaren geleden heb proberen op te pakken, daar dat ging met één a twee boeken per jaar nog niet zo gemakkelijk.

Dit jaar ben ik op dreef en ben al met m’n vijfde boek bezig! Het verbaast me hoeveel het met me doet. Waar eerder m’n vrije tijd werd ingevuld door tv, laptop en mobiel. Weet ik nu steeds vaker een boek te pakken. Lezen voelt daarbij als een veel nuttigere tijdbesteding en ik moet eerlijk toegeven dat het voelt als een verrijking. Dit komt mede omdat ik het leuk vind om “zelf hulp boeken” en informatieve boeken lezen. Onderstaand de titels die ik dit jaar al verslonden.

De meeste mensen deugen – Rutger Bergman

Dit boek is een dikke pil om mee te beginnen, maar de moeite meer dan waard. Bergman legt uit dat we eigenlijk een veel te negatief beeld hebben van de mensheid en dat juist in tijden van crisis de mensen elkaar helpen. Dit negatieve mensbeeld is ontstaan door o.a. de media en diverse studies uitgevoerd door psychologen, die hij met zijn eigen onderzoek weer weet te weerleggen.

Zijn onderbouwingen worden aangevuld met mooie anekdotes, mythen en echt gebeurde verhalen. Een van die echt gebeurde verhalen die Bergman zelf heeft onderzocht en nagejaagd, wordt nu zelfs verfilmd.

The Subtle Art of not giving a F*ck – Mark Manson

De titel sprak me aan, maar het boek zelf minder. Manson is een realist en schrijft dat niet iedereen succesvol kan zijn en dat hoeft ook helemaal niet. We hebben allemaal onze beperkingen en die hebben we te accepteren. Je kunt je druk maken om van alles en nog wat, maar het is beter om je druk te maken om de zaken in het leven die er echt toe doen.

Zelf kreeg ik het idee dat dit boek vooral voor de onrustige millennial geschreven is. De generatie die via Instagram en Facebook een te rooskleurig leven voorgespiegeld krijgt, wat vrijwel onmogelijk is om zelf te evenaren.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Op de kaft staat een quote van de New York Times “Life changing” en dat kan het ook zijn. Het boek Busy beschrijft in het eerste hoofdstuk spot-on wat druk zijn is, hoe ik het zelf ook ervaar en hoe ik er mee om ga. Dat wekte mijn interesse en daardoor las ik het boek in een paar dagen uit.

Tony Crabbe, Van oorsprong psycholoog, geeft veel concrete tips om drukte de baas te zijn. Soms voor de hand liggend, maar je moet ze wel weten toe te passen. Zijn tips helpen je daarbij. 

In de rust van mijn vakantie heb ik het plan om dit boek te omarmen en toe te passen op mijn leven. Misschien leuk om in de kerstvakantie te evalueren en er een blog artikel aan te wijden.

Baan – Mark Houben & Jeroen Wester

Via mijn werk kom ik veel in aanraking met de ERP software van het voormalige Baan. Toen ik dit boek tegen kwam bij de kringloopwinkel aarzelde ik ook niet om het te kopen. Het is een interessante uitleg over de opkomst en de ondergang van het grootste software bedrijf van Nederland.

Hoewel ik het las uit interesse voor het product en beide oprichters Jan en Paul Baan, ging het ook verassend veel over de financiën van het bedrijf. Het is interessant om te lezen welke keuzes er achter de schermen gemaakt werden om boekhoudkundig resultaten in stand te houden, koersen te handhaven en aandeelhouders tevreden te stellen. Iets wat uiteindelijk voor de ondergang van Baan heeft gezorgd.

1 reactie

  1. Vanessakig schreef:

    A month ago, when a 37-year-old unflappable of a Singapore boarding zero in on in village of people with mentally contemptible disorders was diagnosed with a coronavirus, the exercise of the inauguration did not old woman a panic. Triumphant into account the specifics of the society, all its alpenstock and most of the dinky get develop inhabitants were vaccinated against Covid-19 as being at danger reject in February-March. In any experience, lately in brilliance, the boarding devotees was closed through despite the sake of quarantine, and all employees, patients and other people who recently communicated with the repulsed handmaiden or her keep up were quarantined and began to be regularly tested. Payout the next week, the virus was detected in three dozen people, including the 30-year-old sister at from the Philippines, as expressively as four other employees of the boarding circle and 26 of its interminable residents. Most of those infected were fully vaccinated against Covid-19… You can credence to another article on this worry at this consortium [url=”https://rozetka.et-tilbud.online”]https://locktorp.rabatt.fun[/url] In my opinion, this is obvious. I won’t talk about this topic..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *